Turizam

Od 1. veljače smanjuju se pristojbe za izradu putovnice i vozačke dozvole

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila prijedlog uredbe o Tarifi upravnih pristojbi kojom se ukida pristojba od 20 kuna, odnosno pristojba za sve akte za pokretanje postupaka, a koje su do sad koštale 20 kuna.


Pristojbe koje su donosile prihod državnom proračunu smanjuju se za 30 i više posto. Također, za 30 posto se umanjuju i pristojbe za građane, na primjer za putne isprave, prometne dozvole i slično.

Ta se uredba primjerice odnosi na pristojbe koje građani plaćaju za izradu putovnice, koja će se sada plaćati 50 kuna (200 kn u žurnom postupku), za izradu vozačke dozvole, što će sada koštati 15 kuna ili za osnivanje trgovačkog društva, za što će pristojba iznositi 250 kuna.

Pristojbe se smanjuju i poduzetnicima, a potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je da ta uredba pokazuje kako je glavni cilj ekonomske politike Vlade smanjiti teret gospodarstvu, što je zajednički zadatak svih resora.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close