TurizamIzdvojeno

​Ministarstvo počelo provjeru poštivanja protokola u okviru projekta “Safe stay in Croatia”

U okviru projekta Safe stay in Croatia, Ministarstvo turizma i sporta je u suradnji sa članovima Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke godine 2021. te unapređenje turističke ponude, predstavnicima strukovnih udruženja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo izradilo protokole za siguran boravak u Hrvatskoj u sedam kategorija (smještaj; ugostiteljstvo; nautika; turistički vodiči, agencije i informativni centri; atrakcije; sport, rekreacija i zdravlje; promet/prijevoz).


U cilju osiguravanja pravilne primjene i provedbe protokola u okviru projekta, Ministarstvo je u travnju započelo nadzore u objektima koji su nositelji oznake „Safe stay in Croatia“. Provjeravaju se svi segmenti propisanih protokola, od ispravnog nošenja maski do mjerenja temperature, ograničenja broja osoba u zatvorenim prostorima te redovite dezinfekcije zajedničkih prostorija i soba za smještaj u komercijalnim objektima.

Sukladno uvjetima navedenim na web stranici www.safestayincroatia.hr, Ministarstvo će, u slučaju utvrđivanja nepravilnosti u provedbi protokola, oduzimati dodijeljene oznake.

Sigurnost i zdravlje posjetitelja te svih djelatnika u turizmu na prvom su mjestu. Projektom Safe stay in Croatia, koji ima za cilj  poticati dionike u turizmu na pridržavanje najviših standarda, doprinosi se poboljšanju epidemiološke slike i percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Pozivamo sve dionike u turizmu da svojim odgovornim ponašanjem  pridonesu kvaliteti oznake Safe stay in Croatia. Poštivanjem mjera zajedno osiguravamo povoljnu epidemiološku situaciju i okvir za sigurna putovanja i boravak u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Ministarstva.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close