Znate li tko su zapravo ova poznata lica?

Tena Brnad

Viđate ih na policama, u reklamama, časopisima i na televiziji, a neke od njih možda imate i u svom domu. Ovo je priča o prepoznatljivim facama o kojima vjerojatno nikada niste razmišljali.


Djevojka s kave Franck

Vidjeli ste je milijun puta, ali vjerojatno nikada niste razmišljali radi li se o osobi s imenom i prezimenom ili umotvorini autora. U ovom se slučaju radi o crtežu Zvonimira Faista, široj javnosti nepoznatog umjetnika, slikara i grafičkog oblikovatelja iza kojeg su mnogi prepoznatljivi radovi.

A što se djevojke s Franckove ambalaže tiče, priča je romantična jer Faist je zaštitno lice naslikao razmišljajući o supruzi Matildi.

Klinac s čokolade Kinder

Gunter Euringer bio je prvi klinac na omotu Kinder čokolade, a tijekom 30 godina koliko se nalazio na omotu, pomogao je prodati milijune pakiranja i dan danas omiljenog slatkiša. Fotografija za omot nastala je 1973. kada je imao deset godina, na snimanje u Munchen dovela ga je majka, a za svoj angažman dobio je tek 300 njemačkih maraka.

U svojoj autobiografiji “Čokoladni klinac”, Euringer je otkrio da kao tinejdžer nije volio da ga povezuju s čokoladom i izbjegavao je razgovarati o toj temi jer mnogi bi ga ispitivali koliko je zaradio, vjerojatno misleći da dobiva novac od svakog prodanog pakiranja.

Onaj drugi klinac s čokolade Kinder

Klinac koji je mlađim generacijama daleko poznatiji je Josh Bateson koji je svoj “čokoladni angažman” prošle godine otkrio na društvenim mrežama. Iako se godinama vjerovalo da se radi o crtežu, zapravo je riječ o devetogodišnjem Joshu, bivšem dječjem modelu iz Velike Britanije.

Danas je student na sveučilištu Loughborough i prilično je popularan na Instagramu gdje ima gotovo 100 tisuća sljedbenika i stotine fotografija na kojima “dakfejsa”.

Seka

Prošle godine veliki je hit bila vijest o djevojčici s omota čokolade Seka. I dok omot danas krase naslikani likovi koji možda imaju inspiraciju u stvarnosti, a možda i ne, Tea Agbaba bila je popularna Seka.

“Bio je jedan sasvim normalan dan i mislim da su tražili po vrtićima djecu, te tko bi mogao biti na tim čokoladama, ali su sve vrijeme gledali u mene. Odmah su rekli da sam ja ta! Mislim da sam upravo ja ta jer sam bila dosta nasmiješena, braća su mi uvijek govorila da imam te neke dječje obraze i da ih dan-danas imam. Valjda sam baš bila prava mala curica”, objasnila je Tea za Radiosarajevo.ba.

Braco

Njezin “čokoladni brat” je Dan Babić kojeg su fotografi pronašli 1988. u istom zagrebačkom vrtiću, a Zvečevo mu je za angažman platilo 120 njemačkih maraka.

Ipak, Braco i Seka upoznali su se na Fejsu godinama kasnije. “S Bracom se ne poznajem osobno, ali me je pronašao na Facebooku prije godinu-dvije i sada smo u kontaktu. Čini mi se kao jedan jako simpatičan dečko, dijelimo jednu dosta veliku uspomenu iz našeg djetinjstva”, rekla je Tea.

Pročitajte više na index.hr


Foto: Facebook/YouTube/Twitter

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u