Zanemareni simptomi ozbiljnih bolesti

Tena Brnad

Tijelo nam često šalje suptilne znakove kada nešto nije u redu s našim zdravljem. Ti znakovi mogu biti simptomi ozbiljnih bolesti, piše Zadovoljna


1. Oštećeni zubi.

Ne osjećate žgaravicu, ne konzumirate slatka gazirana pića, ali vaša zubna caklina jako je oštećena? Otiđite kod svog doktora opće prakse i tražite uputnicu za gastroenterologa jer vam caklinu vjerojatno nagriza želučana kiselina.

Želučani refluks čest je zdravstveni problem kod mnogo ljudi. Još neki simptomi koji upućuju na ovo stanje su česte upale grla i konstantno loš okus u ustima.

Osip popraćen svrbežom i guljenjem kože uglavnom je znak ekcema. Međutim, može upućivati i na intoleranciju na gluten i celijakiju.

2. Hemoroidi.

Nisu nimalo bezazleni i ne smijete ih ignorirati nego se morate konzultirati sa svojim doktorom oko pravilne metode liječenja. Ako imate hemoroide koji se ne povlače nakon tretmana –postoji vjerojatnost da to uopće nisi hemoroidi.

To mogu biti izrasline koje upućuju na Chronovu bolest, autoimunu upalnu bolest probavnog sustava. U tom slučaju obratite se gastorenterologu kako biste napravili sve potrebne pretrage i uklonili sumnju na bolesti.

3. Osip popraćen svrbežom i guljenjem kože.

Kada se ovakva reakcija pojavi na laktovima, koljenima, glavi ili leđima, ona je uglavnom znak ekcema. Međutim, može upućivati i na intoleranciju na gluten. Čak 25 posto oboljelih od celijakije ima takav oblik kožnog osipa (dermatitis herpetiformis), uz izostanak bilo kakvih probavnih problema.

Više na Zadovoljna

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u