Vremenska prognoza: Zahlađenje i obilni pljuskovi

Tena Brnad

Danas će prevladavati oblačno vrijeme, na Jadranu te u predjelima uz Jadran mjestimice uz mogućnost za malo kiše.

Duljih sunčanih razdoblja bit će u istočnoj Hrvatskoj. Ujutro na kopnu ponegdje magla ili sumaglica. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 9 do 14, na Jadranu između 13 i 17 °C, prognozira za danas Državni hidrometeorološki zavod. 

Vrlo vjetrovito bit će još i u utorak, a zatim će jugo slabjeti i u srijedu postupno okretati na buru i sjeverozapadnjak s kojima će se i temperatura zraka malo sniziti. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno će biti kiše, posebice u utorak i srijedu kada su mogući i obilniji pljuskovi, javlja HRT.

U unutrašnjosti će prevladavati oblačno vrijeme, sunčana razdoblja očekuju se uglavnom na istoku gdje će i oborine biti najmanje i to tek od srijede. U zapadnim će predjelima kiša u utorak i srijedu biti i obilnija, a s pritjecanjem hladnijeg zraka potkraj srijede i u četvrtak u višem će gorju padati susnježica i snijeg.

Iako će i idući dani biti topliji od uobičajenog, ipak će odstupanje od prosječnih vrijednosti, posebice dnevne temperature u drugoj polovini tjedna, biti zamjetno manje.


Foto: unsplash

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u