Vid Šarić iz Gospića treći na šahovskom turniru u Rijeci!

Tena Brnad

Ovog vikenda u Šahovskom domu u Rijeci odigrao se završni turnir najboljih 10 kadeta šire riječke regije, javlja Lika express

U vrlo izjednačenoj borbi najbolje plasiranih mladih šahista s 10 turnira u protekloj godini, prvo mjesto osvojio je slovenski šahista iz Vrhnike Anej Siraj s četiri od šest mogućih bodova koliko su imali drugoplasirana majstorska kandidatkinja Jelena Dašić  iz Dražice – Rijeka, Vid Šarić iz Gospića, Ivan Trošelj iz ŠK Junior Rijeka i Svit Siraj iz Vrhnike.

Konačni poredak je odlučio bolji buholc tako da je tablica sa svim sudionicima sljedeća: 1. Anej Siraj, 2. Jelena Dašić, 3. Vid Šarić, 4.Ivan Trošelj, 5. Svit Siraj, Vrhnika, 6. Patrik Zekić, Junior Rijeka , 7. Oliver Živčić (Duga Resa), 8. Žiga  Smolej (Ilirska Bistrica), 9. Silvije Franolić Kukina (Junior Rijeka), 10. Monika Hasanović  ŠK Rijeka bez bodova. Svaki igrač imao je sat vremena za razmišljanje + 30 sec. po potezu.

Vid Šarić je u vrlo jakoj konkurenciji pružio vrlo dobru igru i nakon što je nedavno u Zagrebu na Blitz turniru kadeta U-16 uspio uz ostale pobijediti i kadetskog prvaka Hrvatske Josipa Smetiška, pobijedio je i drugog po rejtingu jačeg protivnika majstorsku kandidatkinju Jelenu Dašić.

Vidov trener je zadovoljno izjavio: „Rekao sam da će nakon relativno slabijih rezultata konačno „proraditi“ i početi pobjeđivati. To vrijeme dolazi i za očekivati je da će se nametnuti i pomoćii sastavu seniorske momčadi.“ Vid je za treće mjesto dobio pehar i poklon paket organizatora Šahovskog kluba Rijeka.


Izvor / Foto: Lika express

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u