Velika humanitarna akcija malih Kosinjana

Tena Brnad

Izrazito humanu gestu, u ovo predblagdansko vrijeme darivanja, čine učenici i nastavno osoblje osnovne škole “Anž Frankopan” iz Kosinja.


U petak je u središtu Gospića, ispred zgrade FINA-e, do 13 sati trajala njihova humanitarna akcija “Neka Božić bude svima“. Na istome mjestu, u vremenu od 9 do 13 sati naći će se i za točno tjedan dana. Sudjelovati će i na Adventu u Perušiću 22.prosinca. Sredstva koja prikupe prodajom rukotvorina, uz pomoć Ličko-senjske županije i općine Perušić, donirati će Dječjem odjelu gospićke Opće bolnice i Domu za starije i nemoćne u Gospiću.

Na njihova dva štanda postavljena danas u Gospiću nailazimo na obilje rukotvorina i suvenira, primjerice njihove replike kipa Marte Vodarice ne bi se posramili ni veliki umjetnici. Od ravnatelja kosinjske škole Ivana Bronzovića doznajemo da učenička zadruga “Most” u Kosinju postoji već tri godine. Do sada su “prodavali” za sebe,a sada su se odlučili na humanitarnu gestu. “Jedan dio asortimana radi se tijekom cijele godine jer mi idemo i na Jesen u Lici i na “zeleno gospodarstvo. Božićni asortiman nastao je u proteklih mjesec dva dana“– govori nam Bronzović. Da se radi o uspješnoj učeničkoj zadruzi govori i podatak da su sve što bi do sada zaradili koristili za svoje potrebe, odnosno reinvestirali bi za nabavu opreme za zadruge, sada su došli do faze da mogu zaraditi i za humanitarne svrhe.

Cijene na ova tri nastupa, danas i za tjedan dana u Gospiću, te 22. prosinca u Perušiću nisu fiksno određene, sve ovisi u humanosti građana koji će dati za pojedini artikl koliko žele i mogu. Zanimljivo je, otkriva nam Bronzović, da u 4 gospićka kafića, City baru, Bonusu, Euro caffe-u i Highlanders pubu, imaju i košarice sa suvenirima koje građani mogu također kupovati po cijeni koju žele i tako humanitarno djelovati. Dakle ukoliko to ne stignete danas, onda ili u sljedeći petak u Gospiću ili za dva tjedna u Perušiću posjetite štand vrijednih učenika i djelatnika osnovne škole Anž Frankopan iz Kosinja i pomozite im u humanitarnoj akciji “Neka Božić bude svima“.


Izvor / Foto: lika-express.hr

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u