VijestiScena

U utorak Ličko-senjska županija slavi svoj dan

U utorak 23.svibnja Ličko-senjska županija slavi svoj dan. Spomen je to na rođendan Ante Starčevića,Oca domovine rođenog 23.svibnja 1823.godine u Velikom Žitniku.


U sklopu obilježavanja Dana županije u 9 sati županijska i razna izaslanstva posjetiti će Spomen domu dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

Od 9:30 biti će odana počast poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Spomen križ u Gradskom groblju Svete Marije Magdalene.

U 10 sati u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije biti će služena sveta misa. Nakon mise upriličit će se polaganje vijenca i paljenje svijeća kod biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca.

Povodom 194.obljetnice Starčevićeva rođenja Državni arhiv u Gospiću organizira Dan otvorenih vrata Spomen doma dr.Ante Starčević. Od 11:30 do 13 sati trajati će prigodni program uz nastupe učenika osnovnih škola iz Gospića i Pazarišta i Klanca, od 13 do 14 sati moći će se razgledavati izložbe na teme “Ante Starčević-Otac domovine” i “Arhivi i Otac domovine”.

U 14 sati biti će prikazan dokumentarni film “Prošlost u sadašnjosti-Dr.Ante Starčević”, autora Vladimira Fučijaša u produkciji Hrvatske televizije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: lika-express.hr | Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close