Sport

U SPOMEN NA SINA ROKA Domagoj Jakopović Ribafish pliva do 50 otoka

Malo sam pod tremom i nervozan sam, ali barem vidim gdje je prvi otok”, kazao je Domagoj Jakopović poznatiji kao Ribafish koji je pokretač avanture RokOtok koji je u subotu zaplivao iz Sunset Beacha Dubrovnik u spomen na Jakopovićevog sina Roka s kojim je planirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.


Jakopović je pozvao djecu i roditelje na plivanje s ciljem ukazivanja na provedeno zajedničko kvalitetno vrijeme uz povezivanje 50 naseljenih hrvatskih otoka. U Uvali Lapada su ga podržali brojni roditelji, dubrovački plivači i plivačice, članovi Triatlon kluba Dubrovnik, vaterpolist Miho Bošković, a pridružio im se i političar Željko Raguž. Prva etapa je planirana do Kalamote što je oko četiri kilometra plivanja gdje će ekipu dočekati brojna djeca s kojom će se družiti, a sutra avanturu nastavlja do Lopuda pa do Šipana i Mljeta, piše Dubrovački dnevnik.

“Cilj je da skačemo, igramo se i vrludamo otocima i ako to uspijemo onda smo napravili veliku stvar. Jednostavno treba više istraživati i čitati, a manje biti zarobljen uz ekrane”, istaknuo je Domagoj Jakopović Ribafish pojasnivši kako je ideja nastala prije tri mjeseca dok je pisao knjigu RokOtok, a potaknuta je osobnom tragedijom koju je doživio.

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko-edukativne avanture koja je krenula iz Dubrovnika prema Kalamoti, planira se obići 17 otoka, a krajem srpnja ide do Čiova što je krajnja točka ovogodišnje rute.

“Svi muškarci vole albume sa sličicama i ovo je moja posljednja takva avantura jer želim okupiti svih 50 otoka i na svakome staviti zastavicu, upoznati lokalne ljude jer nema ništa vrijednije od toga“, istaknuo je Domagoj Jakopović koji će djecu kroz igre i aktivnosti s roditeljima, učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

“Kad odjedanput nemate kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim djetetom to vam užasno fali i možda ni sami ne znamo koliko je to lijepo dok imamo. Ako netko od roditelja provede sat vremena bez ekrana, uz druženje, smijanje, zezanje i istraživanje i pročita barem jedno poglavlje knjige mislim da je taj projekt uspio”, zaključio je Domagoj Jakopović Ribafish za Dubrovački dnevnik.


 

Komentari

Komentara


Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close