VijestiPolitika

U ponedjeljak održana 5. sjednica Županijske skupštine

Jučer je u Gospiću održana peta sjednica Skupštine Ličko-senjske županije.


Sjednica je počela Aktualnim satom koji je donio 4 vijećnička pitanja. Svoja dva pitanja županu ličko – senjskom Darku Milinoviću uputio je vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika, Ivan Bižanović. Prvo pitanje bilo je vezano za najavljivane projekte koji bi omogućili ostanak mladih u našoj Županiji, dok se drugo dotaknulo moguće isplate božićnice umirovljenicima. Župan Milinović odgovorio je vijećniku Bižanoviću kako Županija pokušava napraviti sve što je u njenoj mogućnosti da se mladima osigura ostanak na ovom prostoru. Što se tiče isplate božićnice umirovljenicima, Milinović je dodao kako ona nije predviđena u ovom proračunu Županije.

Vijećnicu iz redova HSP-a, dr. Mirjanu Vrkljan – Radošević zanimalo je hoće li Gospić uskoro dobiti ortodonta s obzirom da u Izvještaju Doma zdravlja Gospić piše kako isti proširuje djelatnost na ambulantu ortodoncije. Također, pitanje vijećnice odnosilo se i na situaciju oko palijativne skrbi, a zanimalo ju je ima li Županija plan za deficitarna zanimanja kao što je farmaceutsko. Župan Milinović odgovorio je vijećnici kako je puno deficitarnih zanimanja , a Županija financira neka od njih za što su osigurana dodatna financijska sredstva. Po pitanju ortodonta odgovorila je ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka  Jakšetić istaknuvši kako se javila jedna doktorica koja čeka specijalizaciju u trajanju od pet do šest godinaŠto se tiče palijative Jakšetić je dodala je Ličko – senjska županija jedna od nekoliko županija koja nema palijativni mobilni tim i koordinatora za palijativnu skrb, ali u tijeku je ugovaranje jednom mobilnog palijativnog tima.

Vijećnika HSP-a Berislava Kostelca zanimalo je u kojoj je fazi osnivanje Općinskog odnosno Prekršajnog suda u Otočcu. Odgovor je dao predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić kazavši kako bi se spomenuto realiziralo do Nove godine.

Još jedan vijećnik iz redova HSP-a, Milan Mataija uputio je svoje pitanje na Aktualnom satu, vezano za mogućnost smještaja u Učenički dom u Gospiću odnosno zbog čega dosad još nije raspisan natječaj za smještaj u dom? Vijećniku Mataiji odgovorio je župan Milinović kako ne zna zašto nije objavljen natječaj za smještaj u Učenički dom u Gospiću, ali će svakako odgovor potražiti odmah nakon Sjednice, te će se urgirati i požuriti s tim. Također, pred skupštinarima su se našle brojne točke, te izvješća o radu županijskih institucija u prošloj godini. Imenovana su i razna tijela skupštine, javlja Radio Gospić.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Radio Gospić | Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close