TOP 5 razloga zašto posjetiti PLITVIČKE DOLINE kod Rakovice

LIKACLUB

1. Čudesne Baraćeve špilje

Nalaze se oko šest kilometara istočno od Rakovice, nedaleko magistralne ceste Zagreb-Split. U selu Nova Kršlja tako možete vidjeti ulaze u tri špilje koje se nalaze na sjevernoj strani Baraćeve Brine. U podnožju se nalazi izvor Baraćevac,  koji s još dva manja (bez imena) tvori potok Kršlja, što se dvadesetak metara niže sjedinjuje s potokom Suvaja. Kršlja teče nekoliko kilometara kroz polje i na njegovom istočnom dijelu, nizom ponorčića, ulazi u Varićakovu špilju, gdje čini glavninu vodene mase u njenim kanalima.

Baraćeve špilje posebno su atraktivne turistima koji u vrijeme sezone traže mjesto s manje gužve i prirodnom “klimom”, naime, u špilji je samo 9°C.

Dvorana Guana
Foto: Baraćeve špilje

2. Pogled u povijest i Stari Grad Drežnik

Od prodora osvajača Rakovicu su branile utvrde, a prostor se razvijao kao trgovište. Obrambena utvrda Drežnik Grad bila je i sjedište nekadašnje Drežničke županije koja se spominje u 11. stoljeću. Knezovi Nelipići bili su gospodari, a kasnije i Gisingovi, Babonići, Subići, te od 1323. godine i poznati Frankopani. Drežnik Grad je nekoliko puta razrušen i obnavljan, a tako je i u novije vrijeme. Od 1917. je utvrda ponovno u općinskom čuvanju, a tako je ostalo do danas kada je na inicijativu Općine Rakovica utvrda i obnovljena. Utvrdu je moguće posjetiti svakog dana tijekom ljetnih mjeseci, a više informacija pronađite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica.

Rakovica - HTZ v.2

3. Adrenalinski zip line, biciklističke staze, quadovi, konji i jeleni

Među novim sadržajima nedaleko Rakovice nalazi se i zip line smješten u Selištu Drežničkom. Samo tri kilometra od Nacionalnog parka Plitvička jezera, u smjeru Zagreba, 300 metara dugi zip line postiže brzinu od čak 70 kilometara na sat. Atraktivan pogled na rijeku Koranu ostaviti će svakog bez daha. Osim toga, vožnja na quadovima nalazi se u Broćancu i također je nešto što je za adrenalina željne turiste dobro rješenje.

Biciklističke staze na području Općine Rakovica uređene su i označene, njih čak osam prolaze cijelim područjem i povezuju sve zanimljive lokacije. Osim adrenalinskih i sportskih aktivnosti, tu su i sadržaji za opuštanje poput jahanja konja na jednom od 4 konjička kluba ili razgledavanja farme jelena u Plitvičkim dolinama.

zip line plitvice
Foto: Facebook

4. Nezaobilazna Plitvička jezera

Južno od Rakovice nalaze se i svjetski poznata Plitvička jezera, 16 jezera i čudo prirode u vodenom smislu s bezbroj slapova i prekrasnih kadrova za fotografiranje i opuštanje, ne može se zaobići. Iako ima mnoštvo gostiju, obilazak jezera moguće i van ljetnih mjeseci s pristupačnijim cijenama ulaznica.

plitvice
Foto: LIKACLUB

5. Kvalitetan smještaj i vrhunska gastronomija

Osim što su sadržaji prirodne i kulturne baštine bogati, dodatne sadržaje nude i objekti. Općina Rakovica poznata je po izuzetno razvijenom obiteljskom turizmu, a lokalni iznajmljivači, hoteli i restorani, pridonose dodatnim sadržajima poput bazena, mogućnosti za bavljenje sportovima, vođenih biciklističkih tura, i slično. Ne treba zaboraviti niti da jug Karlovačke županije obiluje gastronomskim specijelitetima od kojih se mnogi od njih mogu pronaći u restoranima, mjesta pronađite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica ovdje.

LPD_GOXMAG (363)
Foto: TZ Općine Rakovica

Izvor: Sponzorirano

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u