Lifestyle

TOP 5 POGODAKA U 2018.: Pjevačica Holjevac, politika Starčevića, događanje Gacke doline,…

Nakon što smo objavili TOP 5 gafova u 2018. godini, izabrali smo i TOP 5 pogodaka koji su obilježili godinu. Najbolje stvari koje su se Ličko-senjskoj dogodile u prošlih 12 mjeseci po našem izboru su;

1 / Nastup Gabrijele Holjevac u showu RTL-a

Tjednima je Ličko-senjska županija, a posebnoj onaj njen brinjski dio, pratila nastupe 18-godišnje Gabrijele Holjevac u RTL-ovoj emisiji “Zvijezde”. Pozitivna priča, djevojka čiji se san počeo ostvarivati, pokazala se kao vrhunski lički medijski potencijal. Ovo posebno ističemo iz još jednog razloga. Razlog je što su negativne ličnosti i seljački publicitet Like uzeli maha, a Gabrijela Holjevac uspjela je u inat tome. Pristojna, odmjerena, kvalitetna i pametna, predstavila je svoje Jezerane i sve nas. Također, kao  motivaciju mnogim drugim mladima u Ličko-senjskoj županiji, ponoviti ćemo što je rekla u intervjuu za LIKACLUB: “Kada sam se vidjela na TV-u bilo je zanimljivo prisjetiti se koliko mi je značio prvi javni nastup na božićnoj priredbi s 10 godina i koliko sam tada sanjarila da se moj glas čuje van zidova tog vatrogasnog doma.” Osim toga, da se može uspjeti i biti pozitivna priča iz Like vođena ambicijama i uspjehom, dokazalo je još nekoliko mladih Ličanki i Ličana, spomenuti ćemo ovdje i veslačicu Mirnu Dasović iz Perušića koja je u 2018. nizala uspjehe u SAD-u te nogometaša Krisa Isakovića iz Gospića.

2 / Politika Karla Starčevića u Gospiću

Prošle godine u trenutcima prvih koraka vladavine Karla Starčevića bilo je mnogo sumnjičavih. 2018. godina potvrdila je da je imidž Karla Starčevića gotovo besprijekoran, i to ne zbog političke pripadnosti HSP-u (od kojeg je mnogi kažu i jači), već zbog poteza koje je napravio za svoj Grad Gospić tj. za svoje građane. Iako i dalje ima nesklonih mu medija, djelima je pokazao da bolje radi nego što se medijski promovira. Tome u prilog ide mnoštvo Facebook komentara na njegovim stranicama kao i na stranicama Grada Gospića, gdje mu građani često a gotovo i svakodnevno pišu pohvale o potezima koje radi za svoju zajednicu. S obzirom da je Grad Gospić danas grad u kojem ima mnogo manje mržnje nego što je to bilo u 2017. kad su bili izbori, za politiku Karla Starčevića može se reći da je pogodak u 2018. godini.

3 / Eko Etno Gacka 2018. postala veliko događanje

Iako Ličko-senjska županija ne obiluje događanjima od nacionalnog značaja, ovogodišnji Eko-etno Gacka to je sigurno promijenio. Osim Jeseni u Lici koja već nekoliko godina stagnira, Eko Etno Gacka je “opasno zaprijetila” tome u pozitivnom smislu. Ljetno događanje s tradicijom dugom 15 godina, ovaj put je pobralo simpatije kako Otočana, tako i svih posjetitelja iz cijele Hrvatske. Fotografije su bile kao na svakom drugom velikom ljetnom događanju u turističkim destinacijama, atmosfera na događanju vrlo pozitivna, broj ekipa koja kuha kotliće je stabilan, a sve napokon ima i svoju glazbenu podlogu u vidu jakog glazbenog koncerta. Ove godine to je bila Klapa Intrade. Sve u svemu, turizam Gacke doline se poboljšava, događanja se razvijaju, a Eko Etno Gacka zbog najvećeg vidljivog napretka među postojećim događanjima u županiji, na 3. je mjestu pogodaka 2018. godine.

4 / Početak rješavanja problema kanalizacije na Plitvičkim jezerima

“Sedamnaesto jezero” zadnjih godina postala je ozbiljna loša šala u vezi Nacionalnog parka Plitvička jezera. Međutim, čini se da se pomaci događaju. 2018. je godina, pa je pitanje je li ovo zaista pogodak s obzirom na dugo vremensko kašnjenje, ali s velikim vremenskim odmakom odlučili smo ipak istaknuti kao jednu od pet bitnih pozitivnih stvari u županiji. Politika je postala svjesna da prirodu ne zanima tko je u kojoj stranci, i na Plitvičkim jezerima je u prosincu u probni rad pušten mobilni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. To je posebno na Facebooku istaknuo načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač, napisavši status “… To je samo prvi korak u konačnom rješavanju slučaja Plitvice ali vrlo bitan i povijestan. Hvala medijima koji su potencirali probleme Plitvica i braniteljima koji su prvi glasno ukazali na realnu opasnost.” Taj dio komentara svakako je vrlo bitan, pa imamo i pogodak broj 4.

5 / Dogodio se prvi Hrvatski festival hodanja – Gospić i Otočac zajedno

Rijetko koje događanje iz županije Ličko-senjske na medijskoj sceni u Republici Hrvatskoj uspije kao što je uspio Hrvatski festival hodanja. Mediji su mjesec dana pisali o prvom Hrvatskom festivalu hodanja, a organizacija “hrvatskog” festivala hodanja je krenula iz Like i glavne rute su bile upravo u Ličko-senjskoj županiji. Preko 200 medijskih objava od strane medija iz cijele države (pa i nekih međunarodnih), nebrojeno pozitivnih Facebook komentara i Instagram lajkova.  Napokon nešto “nacionalno”, a da je u našim krajevima. Posebno je ovdje bitno naglasiti da su nastupili Otočac i Gospić zajedno, rute su bile Tesline u okolici Gospića, a Gacke u okolici Otočca. Dobili primjer da je udruživanje dobro, a posebno priznanje ide događanju jer je bilo oko 300-tinjak prijavljenih hodača, od čega  je većina bila van Gacke i Like. Nije lako napraviti sadržaj vrijedan dolaska u Ličko-senjsku, s ograničenim budžetima, ali festival hodanja je pokazao da se to može. Pogodak broj 5! Samo nek nastavi još bolje.

To je bilo ukratko to. Napravite još bolje pogotke u 2019. godini, a gafova neka je što manje!Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ante Fumić

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close