SportTurizam

TJEDAN CRIKVENICE Fantastičan Adrenalinski park u kojem ćete se nasmijati i zabaviti

Proteklog vikenda vrijeme je bilo ljetno s jesenskim primjesama, što kupačima u Jadranskom moru i nije baš po volji, ali našem timu Lika Club portala je fantastično za jedan adrenalinski vikend u Crikvenici.


Zabava nakon ručka

Kao tim i u sklopu našeg teambuildinga na Velebitu, u nedjelju smo se s vrhova spustili na nadmorsku razinu mora i posjetili Adrenalinski park u Crikvenici.

Ekipa u parku dočekala nas je sa smiješkom na licu te nas uputila u čari ekstremnog penjanja po stablima. Početna ideja je bio paintball, no kako smo taman došli s ručka, odlučili smo se za nešto manje skakanja i trčanja. Penjanje po stablima ne uključuje trčanje i bježanje pa smo odlučili isprobati koliko smo jaki i izdržljivi po raznim preprekama i prijelazima s jednog stabla na drugo. Neki od nas nisu bili ni za kakve akrobacije pa su nas promatrali iz ležećeg položaja u visećim vrećama. Josip, Jozefina i ja odlučili smo pokazati svoje vještine penjanja te smo prije samog početka već razrađivali taktiku kojim ćemo putem i kako prijeći cijelu stazu.

Već vidim da ću se namučit´ i da će biti teško. Ali spremna sam na ovo jer nikad nisam probala, a već dugo sam htjela, rekla je Jozefina dok je popravljala kacigu i oblačila rukavice.

Penjanje po stablima zvuči kao dječja igra i lak “posao”, ali zapravo u bilo kojem trenutku se može izgubiti ravnoteža. Srećom, prije samog polaska ekipa u parku nas je dobro pripremila za takve uvjete pa nismo strahovali ni paničarili. Najteže ozljede su ogrebotine, ali to je sasvim normalno kao i za svakog boravka u šumi.

Sigurnosna oprema za penjanje bez straha

Najprije smo dobili sigurnosni pojas koji se oblači kroz noge, a zateže na kukovima. Na prednjem srednjem dijelu vežu se dodatne špage s dva karabinera, penjački osigurači koji spašavaju život. Karabineri, koji se pričvršćuju za sajle koje spajaju dva ili više drveta, omogućavaju sigurnije kretanje. A i nemoguće je pasti s visina. U najgorem slučaju, čovjek ostane visiti u zraku i čeka pomoć nekoga od dolje koji prati što se događa u zraku i na stablima. Na rukama su obavezne rukavice s mekanim podebljanjima za lakše i ugodnije držanje. A i da poslije nemamo problema sa žuljevima.

Staza je bogata raznolikim preprekama što otežava način dolaska do cilja, ali to je poanta penjanja. Snalažljivost, snaga i okretnost glavne su odlike i vještine potrebne za ovakve ekshibicije. U Adrenalinskom parku Crikvenica potrudili su se napraviti izvrstan spoj gotovo vojničkih prepreka do zabavnih i lakših dijelova jer su znali da će biti i ovakvih poput nas koji su jedva prelazili neke dionice staze.

Ne mogu ja ovo. Ovo mi nije sigurno baš. Nemam ja dovoljno snage u rukama da se držim dok noge postavljam na ove daske koje se okreću, izustila sam kroz teško disanje dok sam se pokušavala stabilizirati na daskama koje su samo u sredini povezane visećom špagom. Brzo sam se odlučila za manje težu opciju koja je bliže cilju.

Josip je od nas troje bio najmanje u problemu jer je on već prije probao nešto slično, ali je na dionicama puta i on ipak odustao te se odlučio na lakši prijelaz s jednog drveta na drugo. Svakako moram istaknuti da je bio najbrži i da nam je pomagao kako da lakše prijeđemo i savladamo prepreke.

Ovaj dio moraš na koljenima proć´. Sagni se! Sagni se! Lakše će ti bit` i dobit ćeš na brzini. Ja sam tako prošao i brzo sam stigao ovdje, pred kraj, dovikivao je Josip Jozefini dok je ona razmišljala hoće li uopće tim putem ili ima neki lakši gdje može samo protrčati.

Na kraju nas je dočekao najlakši i najbrži dio. Zip line za kraj je pun pogodak. Nalazi se na vrhu drveta gdje nas je dočekao Luka koji nas je pripremio za zadnju dionicu cijele penjačke avanture. S druge strane nas čeka Leonid koji nas kroz smijeh pita: “I, je li vam bilo dobro?”

Zabava koja se dugo pamti

Adrenalinski park “Crikvenica” nalazi se samo 50 metara od plaže, a cijelo područje pruža bogat ugostiteljski sadržaj. Park je skriven u šumi koja pruža prekrasan odmor ili samo opuštanje u adrenalin baru. Ako se ipak odlučite za neke od aktivnosti, ekipa u parku nudi vam nogomet u kavezu, summo i gladijatorske borbe, trampolin, mini golf, Aerotrim spin roler, stolni tenis i već spomenuti paintball s kompletnom opremom.

Ako se nađete u blizini Crikvenice, a željni ste adrenalina, dajemo toplu preporuku.

Kao tim portala uživali smo u nedjeljnom adrenalinskom izletu u Crikvenici te osim što smo se dobro umorili, jednako smo se nasmijali međusobnim tehnikama i vještinama. Spoj svega toga garantira odlično proveden dan i zabavu za pamćenje.

 

 

Autor: Iva Nikšić

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close