Sutra otvorenje Središta za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini

Tena Brnad

U vojarni “Josip Jović” u Udbini u petak, 13. rujna 2019. održat će se svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”.


Središte za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika “Damir Tomljanović Gavran” koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

Predviđeno je da će svečanosti u Udbini nazočiti predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina te brojni vojni i civilni uzvanici.

Nakon svečanog otvorenja, održat će se atraktivna vojna vježba pripadnika Središta za razvoj vođa, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga i Pukovnije vojne policije, a predviđen je i obilazak Zapovjedništva i smještajnih kapaciteta Središta te taktičko-tehničkog zbora opreme koja će biti korištena u obuci u Središtu za razvoj vođa.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: MORH

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u