VijestiLifestyle

Što je sve hrvatsko najbolje na svijetu?

Što je to sve hrvatsko, a najbolje u svijetu? Znamo da naši mladi školarci nižu raznorazne uspjehe na svjetskim i europskim natjecanjima iz brojnih predmeta. Znamo da su neki naši maturanti upisali prestižne svjetske fakultete i da neki naši mladi studoši (ili oni koji su završili fakultet) rade na brojnim poznatim projektima, grade bolju budućnost za sebe i za druge.

Osim što na mladima svijet ostaje, imamo i najbolje navijače što smo nebrojeno puta dokazali čak i kad možda nismo bili zlatni, odnosno, najbolji. Imamo, naravno, i najbolje sportaše već godinama. Modrić, Balić i Duvnjak su samo neki od primjera.

Imamo i najbolji GIN – na svjetskom natjecanju u vinima i destilatima IWSC u Londonu, “Old Pilot’s Gin” pilota Hrvoja Bušića i bivšeg pilota Tomislava Anadolca proglašen je najboljim na svijetu.

Zlatni rat na Bolu na Braču najljepša je plaža na svijetu – tirkizno more, uvijek malo valovito, proglašeno je najboljim, a nije ni čudo da brojni turisti diljem svijeta baš tamo hrle.

Godinama smo imali, i imamo, najbolji advent na svijetu – isti se održava u Zagrebu, a broji mnoge zabavne manifestacije, dobru klopu i pregršt kuhanog vina.

Šoltansko maslinovo ulje najbolje je u svijetu.  Hrvatska na natjecanju u New Yorku sudjelovala sa 61 maslinovim uljem, od kojih je 51 dobilo zlatnu ili srebrenu nagradu.

Hrvatska tradicionalna hrana među najboljima je na svijetu. Možda nije na samom vrhu, ali je definitivno među najkvalitetnijom.

Mogli bi tako u nedogled s primjerima, što je dobro – ne moramo uvijek sve gledati ‘crno’.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close