Sport

Stajnica: Malonogometni turnir

Stajnica, maleno selo u podkapelskom kraju, poznata je po malonogometnom turniru koji se već dugi niz godina održava povodom proslave blagdana svete Marije Magdalene na Brdu.


U početku je to bio susret ekipa Stajnice, Jezerana, Lipica, Križpolja i Brinja da bi 1979.god. prerastao u turnir športske igre cijelog otočkog kraja. Ubrzo je postao poznat i na širem području.
Ekipe koje sudjeluju na turniru dolaze iz Otočca, Gospića, Josipdola, Senja, Rijeke, N.Vinodolskog, Drežnice, Siska, Dugog Sela i Zagreba.

Turnir je povremeno padao u krize, ali se zalaganjem i entuzijazmom vratio staroj slavi.

Glavni organizatori turnira nekad su bili: Zdravko Vuković-Šare (pok.), Mile Perković-Dara, ZK Stajnica, a potom Ivica Murković-Mura koji organizaciju uspješno i danas vodi.

Svega toga ne bi bilo da nema sponzora. Općina Brinje, MO Stajnica i ZK Stajnica, te brojni obrtnici i ugostiteljski objekti.
Organizator navodi da mu je najveći izdatak i poteškoća u organizaciji, nabavka šatora stoga apelira na potencijalne sponzore posebno na tom aspektu.

Koliko god pričali da više ništa nije isto kako je nekad bilo, ali upravo ovakvi događaji okupljaju narod rasut po svim krajevima svijeta. Upravo ovakvim organizatorima treba biti podrška da u organizaciji istih ne posustanu jer zahvaljujući njima čuje se i zna za malena sela poput Stajnice.

11653394_10153391689129076_1016905284_n


 

Izvor: Nikola Tominac: “Stajnica i okolica”, 2004, Zagreb

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close