Smart četvrte generacije proizvodit će se samo u električnoj verziji

Tena Brnad

Revolucionarni 2,5-metarski dvosjed, kojeg je satni magnat Nicolas Hayek (Swatch) 1993. počeo razvijati s Volkswagenom, a realizirao 1998. s Daimler-Benzom, uspio je lošije od očekivanja, piše autoportal.hr

Prije dva desetljeća počela je proizvodnja jajolikog automobila dugačkog 2,5 m, za kojeg se mislilo da će unijeti revoluciju u automobilski promet. Ideja se temeljila na dva uporišta. Prvi je logici da se u europskim gradovima po automobilu prosječno vozi 1,2 do 1,5 osoba. Druga je bila u viziji da će poslovni ljudi, pa i privatnici, ubuduće na put ići brzim vlakovima, vozeći u vlaku i automobil-dvosjed, pao korisnu ‘prtljagu’. Zbog toga je bilo važno napraviti automobil dugačak do 2,5 m.

Zašto? Da bi u vagon mogao stati poprečno, a time se bolje iskorištava prostor vlaka, a, što je još važnije, ubrzavao bi se istovar na poprečnu rampu – ne bi trebalo čekati na izlazak, po sustavu gusjenice, nego bi mogli izići istodobno. Iza ideje stajao je Nicolas Hayek, švicarski satni magnat (Swatch) libanonskog podrijetla, koji je automobil htio koncipirati sustavom lego-kockica.

Pročitajte više na autoportal.hr


Izvor: Željko Marušić/autoportal.hr | Foto: Wikimedia Commons

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u