Na rođendan Hansa Christiana Andersena obilježavamo Međunarodni dan dječje knjige

Iva Biondić

Na rođendan danskog pisca Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, tradicionalno se obilježava Međunarodni dan dječje knjige. Dugi niz godina nastoji se potaknuti pojedince da se prisjete svojih najdražih književnih djela koja su im obilježila djetinjstvo te ukazati na značaj novih dječjih knjiga koje tek traže svoje čitatelje.


“Princeza na zrnu graška”, “Snježna kraljica”, “Ružno pače”, “Mala sirena”, “Djevojčica sa šibicama” samo su neke od bajki Hansa Christiana Andersena. Ovaj danski pisac osvojio je djecu i odrasle najljepšim bajkama svijeta, te zato ostaje živjeti u sjećanjima mnogih čitateljskih generacija. Unatoč nekim drugim vremenima i prodoru novih autora dječjih knjiga, Hans Christian Andersen još uvijek je nezaobilazno štivo za one najmlađe.

Dječje knjige pisane su vrlo jednostavnim stilom, cilj im je upoznati djecu s različitim pojavama u životu, naučiti ih kako biti odgovoran prema sebi i drugima, zašto je važno učiti, ali i pronaći vrijeme za igru.

Ponekad i odrasli zaborave da bi se uz dječju knjigu mogli nasmijati, razveseliti i zaboraviti na svakodnevne brige. Zato, odrasli, uzmite svoju omiljenu knjigu iz djetinjstva, prolistajte nekoliko stranica i uplovite u svijet mašte i bajki, slikovnica i ostalih edukativnih znanja za djecu.

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u