Riješite se u trenu dosadnih muha

Tena Brnad

U Hrvatskoj, vjerovali ili ne, postoji čak 600 vrsta muha, a najrasprostranjenija je domaća muha. Donosimo nekoliko savjeta kako ih se riješiti.


Trik s refleksijom

Uzmite prozirnu vrećicu, malo vode, nekoliko kovanica i konop za vezanje. Vrećicu dopola napunite vodom, ubacite kovanice unutra i vrećicu vežite i objesite ispred ulaznih /ili balkonskih vrata… Tako voda i svjetlost koja se refleksira odbija muhe, a kovanice im se čine kao ogromni predatori koje muhe svakako žele izbjeći,.

Iskoristite ružmarin i lovor

Nekoliko grančica ružmarina te nekoliko suhih listova lovora razmrvite i stavite u ukrasne zdjelice. Ove zdjelice stavite u kuhinju pored kante za smeće, u dnevni boravak ili gdjegod vam se sakupljaju muhe. Bilje je to koje ima intenzivan miris koji vi nećete jako osjetiti, a koji osvježava prostor i tjera muhe.

Ulje mente

Pomiješajte šalicu vode i 25 kapi eteričnog ulja mente, ulijte u bočicu s raspršivačem te pošpricajte prostoriju kad god se sjetite. Muhe taj miris ne vole.

Korisna lavanda

Oko kuće, na prozor ili na balkon u vaze zasadite nekoliko biljaka lavande -ona ima ugodan miris, prekrasan je ukras, a što je najvažnije vrlo uspješno tjera muhe, komarce i ostale dosadne insekte.


 

Tekst: narod.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u