VijestiSportTurizam

Rafting na Uni – video iz zraka koji će vas ostaviti bez daha!

Legenda kaže da je rijeka Una dobila ime od starih Rimljana, koji su, po prvi put ugledavši njenu  ljepotu i čuvši žubor njenih slapova, uzviknuli „UNA“ što bi u prijevodu značilo „jedna“, „jedina“ ili „jedinstvena“.


Una izvire u selu Donja Suvaja ispod planine Stražbenice i protiče kroz Martin Brod, Kulen Vakuf, Ripač, Bihać, Bosansku Krupu, Bosansku Otoku, Novi Grad, Kostajnicu, Hrvatsku Kostajnicu, Kozarsku Dubicu i Jasenovac.

Gornji tok ove rijeke dio je Nacionalnog parka Una i postaje sve popularnija turistička destinacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u prirodne ljepote, ali i avanturističke sportove jer rafting na Uni se smatra jednim od najboljih doživljaja u Europi.

Krajem srpnja na Uni se održala međunarodna sportsko-turistička manifestacija Una-Regata. Tom prilikom snimljen je ovaj video koji na najbolji način pokazuje sve ljepote gornjeg toka Une – iz zraka:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close