Postoje načini kako da u domu bude toplo bez diranja termostata

Iva Biondić

Ono najvažnije je provjeriti izlazi li vam toplina iz kuće. Toplina se u kućanstvima najčešće gubi kroz neadekvatne vrata ili prozore, a to možete provjeriti jednostavnim testom.

Otvorite prozor ili vrata, na okvir stavite list papira pa zatvorite. Ako papir lagano možete izvući, znači da na prozoru ili vratima gubite energiju, no i to se da riješiti bez puno muke.

Uz ovih 15 trikova u kući će biti toplo bez pojačavanja grijanja:

1. Brtvljenje prozora i vrata je najbrža i najjeftinija opcija za rješavanje izlaska topline kroz proreze na prozorima i vratima. Gumena traka duga 6 metara stoji oko 17 kuna. Ako želite malo efikasniju, tada kupite silikonsku čijih devet metara stoji oko 60 kuna.

2. Poslužit će i dekice pod vratima ili prozorom, ali tada će toplina odlaziti sa strane i na vrhu, ali barem neće dolje.

3. Ugradnja automatskog termostata na radijatore je, također, mjera uštede jer održava temperaturu prostora na istoj razini.

4. Iza radijatora koji se nalaze na vanjskim zidovima, ispod prozora, stavite reflektirajuću foliju. Tako će prolaz topline biti usmjeren na prostor, a ne na prozor. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr


Foto: pixabay

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u