POSJETITE PEĆINSKI PARK GRABOVAČA

LIKACLUB

PP Grabovača

Sve češće u javnosti se spominje Pećinski Park Grabovača kao jedna od potencijalno popularnih turističkih destinacija u Ličko-senjskoj županiji.

Pećinski park Grabovača nalazi se na državnoj cesti D-50 između Gospića i Otočca, u mjestu Perušić. Postoje i alternativni pravci, s autoceste Zagreb-Split na izlazu Perušić.

Iz centra Perušića s velikog križanja skrene se lijevo (iz smjera Gospića, iz Otočca desno), te se prati putokaze sljedeća 2,5 kilometra. I na ulazu ste u najpoznatije ličke pećine, tj. prije toga došli ste na Grabovaču.

Grabovača je uzvišenje-brdo, dio kontinentskog dijela srednjeg Velebita, smještena između ličke krške zaravni i Perušićkog polja. Nalazi se na 770 m nadmorske visine. U neposrednoj blizini krškog slijeva rijeke Like. Grabovača predstavlja “punkt”, ulaz koji će vam dati ugodnu dobrodošlicu od strane domaćina i vodiča.

Dolazak na Grbovaču moguć je pješice, biciklom, autom ili autobusom. Na ulasku u Grabovaču automobili i autobusi više nemaju prolaza, a počinje područje i poučne staze za bicikliste i pješake.

Više informacija o Pećinskom parku Grabovača možete saznati na web stranici: www.pp-grabovaca.hr ili putem Facebook stranice PP Grabovača.

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u