POSJETITE Otvorena izložba fotografija mladog gospićkog fotografa Josipa Durdova!

Lana Matica

Josip Durdov, gospićki fotograf i kolega iz naše redakcije portala postavio je prvu samostalnu izložbu “Male oči u velikom svijetu” u Pučkom otvorenom učilištu “dr. Ante Starčević” u Gospiću.


Izložbu je otvorila Irena Peša, ravnateljica POU “dr. Ante Starčevič” i Franjo Starčević, profesionalni fotograf iz Gospića, koji su dali osvrte na stvaralaštvo fotografija koje su izložene.  U 22 makro fotografije autor priča priču o malenom svijetu insekata i kukaca, koji u većini slučajeva promakne pažnji ljudskog oka, a krije veliku ljepotu i raznolikost koja nas okružuje. Budući da je izložba napravljena u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, kroz svoj objektiv autor nam daje uvid u djelić našeg svijeta kojeg često nismo ni svjesni, a koji svakim danom postaje sve manji te kojem je potrebna naša veća zaštita.

Josip Durdov otkrio je strast prema fotografiji još u mladim danima, ali je tek prije šest godina uzeo u ruke svoj prvi fotoaparat, a ljubav prema makro fotografiji postojala je od samog početka. Član je Fotokluba Gospić i Fotokluba Otočac. Prije dvije godine (2017.) dobio je nagradu za najbolju fotografiju grada Gospića u organizaciji TZ Grada Gospića, a na natječaju “JA SAM 100” tvrtke NIKON povodom 100 godina NIKON-a ušao je u 100 najboljih u regiji.

Radove mladog autora možete pogledati do 3. svibnja 2019. godine.


Foto: Milan Krznarić

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u