Počeo 16. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

Tena Brnad

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u utorak je na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji  označio početak 16. Memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”.

Tradicionalni ultramaraton održava se u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a i svih ostalih postrojbi hrvatske vojske i policije koji su u obranu tada opkoljenog Vukovara krenuli iz Zagreba, a sastoji se od pet dionica: Zagreb-Ivanić Grad, Ivanić Grad-Novska, Novska-Slavonski Brod, Slavonski Brod-Osijek i Osijek-Vukovar.

“Ultramaraton dužine 344.1 km, predstavlja jednu od najzahtjevnijih atletskih utrka u ovom dijelu Europe, a učesnici svakim svojim korakom od Zagreba prema Vukovaru, simboliziraju patnju i bol žrtve, pozivaju na očuvanje mira, ali i na potrebu trajnog sjećanja”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Maraton organizira Udruga dragovoljaca HOS-a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Maratonci se u Vukovaru očekuju u subotu, 14. listopada, u poslijepodnevnim satima.


Foto: zagreb.hr

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u