Pobjednik ovogodišnje Zlatne jabuke je Dario Špehar!

Marinko Bobanović

Kuhar Dario Špehar pobjednik je nacionalnog natjecanja najboljih kuhara i slastičara najeminentnijih hotela i restorana Hrvatske.


Špehar je pobjednik 15. Zlatne jabuke u sklopu koje je odražno 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa na kojem se natjecalo devet ekipa kuhara iz najboljih hrvatskih restorana i hotela. Natjecanje je održano u sklopu ovogodišnjeg Sajma zdravlja u Vinkovcima.

Špehar je najbolje napravio toplo glavno jelo od svinjskog buta te šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica. Drugo mjesto osvojio je Marin Sambolek iz Hotela Turist dok se Nikola Domislović iz Park Boutique Hotel Varaždin plasirao na treće mjesto. O pobjedniku je i ovog puta odlučilo glavno jelo u kojem je Špehar ponovno oduševio. Natjecatelji su svojom kreativnošću i inventivnošću stvarali umjetnička djela na zadanu temu od namirnica bogate flore i faune Slavonije i Srijema, piše vinkovački portal novosti.hr.

Zlatna jabuka također je dugogodišnji nositelj nagrade za najbolje organizirani Gastro Fest Hrvatske.

Cilj Hrvatskog kuharskog kupa je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude pomoću koje natjecatelji svojom kreativnošću i konkretnim doprinosom oblikuju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.


Izvor: Novosti.hr | Foto: Facebook/Hrvatski kuharski savez

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u