VijestiTurizam

Po rastu prometa Zračna luka Zadar među pet najboljih u Europi u svojoj grupi

ACI Europe objavio je svoja statistička izvješća za lipanj i prvih šest mjeseci ove godine. Zračna luka Zadar je u 2019. godini među 5 najprometnijih u Europi u Grupi 4 – Mali regionalni aerodromi s prometom do 5 milijuna putnika, piše eZadar.hr.


U Grupi 4 u razdoblju od početka godine do 30. lipnja 2019. Zračna luka Zadar bilježi drugi najveći rast u Europi, s izvrsnih 37.6 % rasta, u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći rast u istom periodu bilježi Zračna luka Ohrid sa čak 62.9 %.

U Grupi 4 u lipnju ove godine Zračna luka Zadar je četvrta sa 41.8 % rasta, u odnosu na isti mjesec prošle godine.

ACI EUROPE je Europska regionalna organizacija koja okuplja 500 zračnih luka iz 45 europskih zemalja. Članice ove organizacije predstavljaju 90% europskog komercijalnog zračnog prometa, sa preko 2.3 milijarde putnika, 21.2 milijuna tona robe i 25.7 milijuna zrakoplovnih operacija.

Donosi eZadar.hr.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close