PLAVI PONEDJELJAK: Danas je najdepresivniji dan u godini

Tena Brnad

Najdepresivniji dan u godini izračunava se pomoću niza čimbenika u (ne posebno znanstvenoj) matematičkoj formuli. Faktori koji utječu na izračun su vremenski uvjeti, minus na računu (konkretno, razlika između minusa i naše sposobnosti plaćanja istog), vrijeme prošlo od Božića, vrijeme prošlo od napuštanja novogodišnjih odluka, pad motivacije i osjećaj potrebe za preuzimanjem kontrole nad svojim životom, piše 24sata

Formulu za izračun najdepresivnijeg dana ili Blue Monday (Plavi ponedjeljak) kako je u Velikoj Britaniji zovu, izvorno je osmislila turistička agencija Sky Travel 2005. godine. Prema izračunu, ove godine on pada na 15. siječnja, odnosno danas.

 

Što možete napraviti vezano za ‘Plavi ponedjeljak’?

Negativne osjećaje najbolje je otjerati druženjem s prijateljima ili obitelji. Iskoristite današnji dan da napokon krenete na aktivnost koju oduvijek želite isprobati ili jednostavno otiđite u teretanu budući da vježbanje potiče pozitivne osjećaje.

Ako ne možete ili ne stignete danas se zabaviti ili započeti neki pozitivni hobi, isplanirajte ga. Već sama aktivnost dogovaranja neke zanimljive i vesele aktivnost će vam poboljšati raspoloženje.

Donosi 24sata


Foto: unsplash

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u