U ovoj županiji sve gradove i općine će osvojiti jedna stranka

Tena Brnad

Prema podacima političkog analitičara Ivice Relkovića, bivšeg stratega Mosta i savjetnika potpredsjednika u dvije Vlade, HDZ je pobijedio u 202 od 399 jedinica lokalne samouprave u kojima su lokalni izbori završili u prvom krugu. Nakon HDZ-a slijede razni nezavisni kandidati s 51 pobjedom i SDP s 44 pobjede.


Relković objašnjava da prema broju gradova i općina koje su pripale određenoj stranci županije nisu jednolične, ali da postoji jedna županija u kojoj će u svim gradovima i općinama pobijediti jedna jedina stranka.

Požeško-slavonska županija je jedina županija u kojoj u prvom krugu nitko drugi nije postigao pobjedu osim HDZ-a, a Relković prognozira da će i nakon drugog kruga lokalnih izbora sve gradove i općine osvojiti HDZ.

“Kad u istoj tablici preklopimo gradove i općine vidimo da je SDP nešto (malo) jači samo u Istarskoj i Međimurskoj županiji (u kojima dominiraju IDS i znatno manje HNS), dok je rezultat u Krapinsko-zagorskoj gotovo izjednačen. U svim drugim županijama više je pobjeda odnio HDZ, a u nekima i samo HDZ, kao u Požeško-slavonskoj gdje je dobio četiri grada i četiri općine od ukupno njih 12, pa se u preostalom gradu (Požegi) i općini (Jakšić) bori u drugom krugu za potpunu i apsolutnu pobjedu. Prema svemu sudeći bit će to županija u kojoj će sve gradove i općine osvojiti HDZ”, smatra Relković

 


Foto: Facebook

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u