Ovacije publike za Damira Kedžu i glumce mjuzikla “Sunset Boulevard”

Tena Brnad

Gotovo 700 ljudi stoji, plješće svom snagom, čuje se bravo iz partera, loža, s balkona! To je reakcija publike nakon premijere mjuzikla „Sunset Boulevard” ansambala riječkog HNK Ivana pl Zajca .


Jedan  od najboljih svjetskih mjuzikala svih vremena, „Sunset Boulevard”, priča o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda 50-ih izveden je pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića.

Glamur, sjaj , ali i borba za  preživljavanje čekajući “ svojih 5 minuta” u svijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju, sve je to Hollywood i “Sunset Boulevard”.

“Meni je ovo ostvarenje snova. S te neke osobne strane, možda i najljepši projekt do sada. Sjećam se kad sam u sedmom osnovne ovdje gledao »Duhe«, vidio tu scenu i pomislio: »Bože dragi, jednoga dana nadam se da ću i ja biti tu  I evo me”,  ushićeno nam je rekao Kedžo.

Priču o mladom piscu Joe Gillisu  koji pokušava uspjeti  i starijoj glumici  Normi Desmond koja ne prihvaća da su njena karijera i slava prošli,  sjajnom i glumačkom i glazbenom interpretacijom utjelovili su  Damir Kedžo kao glavna muška uloga i Leonora Surian Popov u glavnoj ženskoj ulozi. Joea Gillisa utjelovio je Damir Kedžo i pokazao neosporni pjevački talent i lakoću i ležernost u glumačkoj izvedbi, što je publika i nagrađivala na otvorenoj sceni.

“Reakcija publike nakon premijere je ono za što se živi. 5 minuta ovacija, stajaćih ovacija najveća je nagrada ikad. Hvala svima, publici, kritici i svim kolegama. Čast je biti dio ovog mjuzikla. ” dodao je Damir Kedžo.Foto: Željko Jerneić

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u