Outward Bound okupio 35 predstavnika škola iz cijele Hrvatske u Velikom Žitniku

Tena Brnad

Hrvatska škola Outward Bound održala kontakt seminar u edukacijskom centru u Velikom Žitniku za predstavnike škola.

Svrha seminara bilo je informiranje o mogućnostima uključivanja u programe mobilnosti poput Erasmus+ projekata za mlade u kojima je Outward Bound više nego iskusan s čak 37 uspješno provedenih Erasmus+ projekata iza sebe te u Outward Bound programe iskustvenog učenja u prirodi.

Kontakt seminar održan je u subotu 7.10.2017. a okupio je 35 nastavnika, ravnatelja i ostalih pedagoških stručnjaka iz čak 9 različitih županija, od Vela Luke na Korčuli do Varaždina i Hrvatske Kostajnice.

Sudionici su razmjenili iskustva, umrežili se, saznali nove informacije i isplanirali buduću suradnju te su kroz vlastito iskustvo imali prilike upoznati se s aktivnostima i metodama doživljajne pedagogije tako što su se okušali u penjanju na kuku Čelina i špiljarenju kraj Oteša, upoznavši se pritom i s ljepotama okolice Gospića.

Kontakt seminar proveo se u sklopu projekta „Zakorači u svijet“ čiji je nositelj Hrvatska škola Outward Bound a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Zakorači u svijet“ trogodišnji je projekt koji je započeo u studenom 2015., trajati će do 2018. godine a cilj je informiranje i uključivanje mladih u programe mobilnosti unutar i izvan granica Hrvatske prvenstveno u sklopu Erasmus+ programa u kojem je Outward Bound Hrvatska iskusan korisnik, često istican kao primjer dobre prakse.

Outward Bound poziva sve mlade iz Like da iskoriste mogućnosti Erasmus+ programa, da prate Outward Bound na facebook-u gdje redovno objavljuju pozive za mlade na različite programe te da iskoriste priliku za putovanje, učenje, nastavak obrazovanja, upoznavanje novih ljudi i međunarodno iskustvo.


Izvor / Foto: PR

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u