OTOČAC Rosie Kugli i Marijana Pleše u book cafe-u Paradiso predstavljaju knjigu o vršnjačkom nasilju

Tena Brnad

Rosie Kugli, spisateljica i Marijana Pleše, novinarka, autorice knjige o vršnjačkom nasilju Hod po rubu gostuju u Otočcu u book cafe-u Paradiso u utorak, 8. svibnja u 19.30 sati. Predstavljanje knjige o vršnjačkom nasilju Hod po rubu dio je javnozdravstvene kampanje za podizanje svijesti o prevenciji nasilja među mladima.

Roman je to kojeg bi trebali pročitati mladi ali i njihovi roditelji, nastavnici, liječnici, odgajatelji ….

Verbalno nasilje danas je češće i žešće među mladima nego fizičko. Koje su posljedice i kakve se sve opasnosti kriju u toleriranju takvog ponašanja, otkrivaju u utorak u Book cafeu Paradiso. A u goste su pozvali i psihologa, prof. Viktora Božičevića, umirovljenog psihologa Zavoda za javno zdravstvo i slušateljima Hrvatskog radia Otočac dobro znani glas, kako bi svojim osvrtom na književno djelo istaknuo važnost preventivnog djelovanja.

Posljedice zlostavljanja višestruke su: strah od odlaska u školu, izbjegavanje nastave, povlačenje u sebe, pa čak i samoubojstva …

Možda se jedno od rješenja krije u povratku prirodi ili barem posjećivanju mjesta gdje priroda stanuje. Književne gošće boravit će u utorak i u NP Sjeverni Velebit, a za sve posjetitelje promocije priprema se degustacija meda OPG FURLAN iz Korenice koji se pčelarstvom bave već gotovo 15 godina. OPG Furlan, kojeg uspješno vode supružnici Darko i Marijana, u sustavu je kvalitete Lika Quality od 2017. godine. Med OPG-a Furlan prepoznatljiv je po liniji proizvoda Ličko kolo koja se nalazi na etiketama i brošurama  gdje je povezan proizvod s područja Like i lička tradicijska baština.

Iz book cafe-a Paradiso na ovome ne planiraju stati već najavljuju postavljanje stalaka za promotivne materijale lokalnih potencijala; različite prospekte, brošure, vizit – karte kako bi njihovi gosti i turisti, u opuštenoj atmosferi, uz šalicu kave mogli dobiti informaciju o tome što kupiti u našem kraju, gdje odsjesti, kuda otići. Ovo je ujedno i poziv svima zainteresiranima koji imaju promo – materijale da se jave.

Moderatorica će i ovu večer biti prof. Manja Kostelac – Gomerčić u čijoj organizaciji autorice knjige prijepodne istoga dana gostuju u Srednjoj školi Otočac, kako bi sa učenicima porazgovarale o problemima sa kojima se susreću.

Ne propustite ovu večer u book cafe-u Paradiso u Otočcu, svi ste pozvani!

 

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u