Kultura

OTOČAC Poznata lička književna zvijezda 19. lipnja u book cafeu Paradiso!

Damir Karakaš, poznati pisac, ne samo u nacionalnim i regionalnim okvirima već i na svjetskoj književnoj sceni, konačno gostuje u svom rodnom kraju.


Rođen je u Plašćici, pokraj Brinja, a do sada je objavio 9 knjiga; 5 romana, knjigu putopisa i 2 zbirke priča. Nakon što je svojim najnovijim djelom „Sjećanje šume“ obišao brojne europske i svjetske festivale, predstavit će se i domaćoj publici u Otočcu. Roman je u samo godinu dana doživio čak 5 izdanja, što je zasigurno rekord bez premca na ovim prostorima. Dobio je preko 50 pozitivnih kritika u regiji, osvojio nekoliko književnih nagrada te je po ovom djelu postavljena i kazališna predstava u zagrebačkom kazalištu Gavella.  Neki književni znalci kažu da je to „knjiga s ruba šume, posve Karakaševska, uvrnuta u svojoj logici, tečna i pomaknuta te knjiga koja može u svijet“. 

Karakaš najavljuje multimedijalnu večer punu iznenađenja za sve posjetitelje, tako da rezervirajte ovaj  datum za dobar provod.

Svoj su dolazak najavile članice Udruge Pavenka iz Brinja zajedno sa njihovim načelnikom općine gosp. Zlatkom Fumićem. Zimus su svojom podrškom obradovali popularnog pisca grupnim odlaskom na kazališnu predstavu u Zagreb. Kako to izgleda kada se prijatelji i zemljaci međusobno poštuju i podupiru, svi jedva čekamo vidjeti uživo.

Iz book cafea Paradiso poručuju:

Nastavljamo i dalje u dobrom ritmu. Opet  dobro poznata kategorija: svjetski, a naš! Hvala Damiru što je ovo gostovanje uspio ugurati u svoj zaista pretrpani raspored. Može Damir iz Like, ali Lika iz njega nikada.  Spremamo mu dostojan doček i poneko iznenađenje, a o čemu se radi, nabolje da provjerite sami. Osim o književnim djelima, razgovarat ćemo i o radu Udruge Pavenka iz Brinja. Kako to izgleda kad jedna udruga zaradi preko 170.000 kuna u prošloj godini, a da pri tome nije dobila ni kune iz općinskog proračuna, otkrit će nam gđa Ružica Perković , njihova voditeljica.

Kako jedna  šuma može biti junakinja romana te vraća li Karakaš doista Liku u njezinu još uvijek toplu kolijevku? Kako neke face izgledaju kada ih nacrta svjetski poznati karikaturist? Kakve veze imaju harmonika i književnost? Ima li emocija u Lici i znamo li ih pokazati? Je li doista tako teško biti drugačiji?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja doznajte u utorak, 19. lipnja u book cafeu Paradiso u Otočcu u 19.30 sati.



Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka fotografija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close