VijestiSportTurizam

Otkrijte ljepote Like trčeći BRINJE TRAIL!

Prva utrka planinskog trčanja u Brinju pod nazivom ”Brinje trail” održat će se u subotu, 30. lipnja 2018. godine. Sportsko rekreativno društvo “Mumma” poziva sve obožavatelje trčanja da prihvate izazov i otkriju ljepote Like trčeći Brinje Trail!


KontinenTrail liga

Utrka Brinje Trail je 4. kolo KontinenTrail lige koja se sastoji od još 7 utrka diljem kontinentalne Hrvatske.

 Tri utrke unutar lige već su održane  – Jap trail na Samoborskom gorju i Žumberku (28. travnja), Poniq trail na Medvednici (27. svibnja) i Samobor trail (9. lipnja).

Nakon Brinja, na rasporedu  su Ozalj-Vrhovac trail (14. srpnja), Ravna Gora trail (11. kolovoza), Ogulin trail (15. rujna) te Ždral trail u Daruvaru (6. listopada).

Veliki ili Mali medo?

Sudionici utrke natjecat će se u dvije kategorije – “Mali medo” je kratka utrka na stazi duljine 16 km i 430 m visinske razlike, dok je „Veliki medo“ staza duljine 27 km i 800 m visinske razlike. Participacija za sudjelovanje na obje utrke iznosi 120 kuna.

Program utrke

8.00 sati  – registracije za utrku i podizanje startnih paketa na igralištu Nogometnog kluba Sokolac

10.00 sati –  početak utrke Veliki Medo

10.30 sati  – početak utrke Mali medo

12.00 do 17.00 –  tradicionalni lički ručak za natjecatelje

15.00 sati – proglašenje pobjednika i podjela nagrada

16.00 sati – time limit za sve kategorije

Po čemu je ova utrka jedinstvena u Hrvatskoj?

Cilj Udruge Mumma je u ovaj događaj uključiti cijelu lokalnu zajednicu, počevši od Turističke zajednice Općine Brinje, preko Planinarskog društva Škamnica iz Brinja pa sve do lokalnih OPG-ova te na taj način promovirati lokalne poduzetnike, ali i one iz ostalih dijelova Ličko- senjske županije.

Osmislili smo više načina na koji bismo prezentirali lički kraj te učinili ovu utrku jedinstvenom u Hrvatskoj. Jedan od njih je gastronomija, tj. poslužit ćemo svim natjecateljima ručak koji će sadržavati najpoznatije ličke namirnice. Obrok će započeti aperitivom, tradicionalnom ličkom šljivovicom, zatim će za predjelo dobiti lički sir škripavac, za glavno jelo lički grah te za desert ličke štrudle, poručuju organizatori.

Ličku šljivovicu osigurava tvrtka ”Stilanova’‘, škripavac je donacija tvrtke ”Runolist’‘, a štrudle su donacija firme Briks j.d.o.o. Kako natjecatelji ne bi ostali žedni, pivovara Ličanka se pobrinula da svaki natjecatelj uz ovaj meni dobije 0,2 l Velebitskog piva. Također, Nacionalni park Sjeverni Velebit‘ svim natjecateljima daruje kupon u sklopu startnog paketa s kojim mogu kupiti ulaznicu za park, Kuću Velebita ili kombiniranu ulaznicu po najnižoj cijeni u cjeniku. Majice koje će dobiti svi natjecatelji djelo su mladog kreativnog para.

Unikatne nagrade

Natjecatelji koji osvoje prva 3 mjesta u sveukupnom poretku u obje kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji će dobiti posebne nagrade pokrovitelja ovog kola KontinenTrail lige, Agrovelebita, Salomona i Easy Going Storea.

Najboljih troje ukupno na obje staze i u muškoj i u ženskoj kategoriji, zahvaljujući sponzoru ”Agrovelebitu”, dobit će poklon kutijice ličkog krumpira. Također, pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji na dužoj utrci dobivaju Salomon tenisice, a osvajači drugog i trećeg mjesta Salomon majice, kape i hydrobeltove, poručuju organizatori.

Službeni pehari utrke za pobjednike u obje kategorije te medalje za prva 3 mjesta u svim dobnim kategorijama za muškarce i žene su unikatni radovi lokalnog drvodjelca Ante Bublića. 

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na LINKU.

Dodatne informacije o utrci pronađite na web stranici Brinje Trail.

 

 


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close