Film i TV

OD PRODUCENTA LION KINGA Na Petrovoj gori snimat će se serija u njemačkoj produkciji

Sanja Horvatinčić, teoretičarka Instituta za povijest umjetnosti, skupinu je posjetitelja iz New Yorka, umjetnika i kolega teoretičara, nekidan odvela u stručni posjet Spomeniku ustanku naroda Korduna i Banije na Petrovoj gori znamenitog kipara Vojina Bakića, piše Jutarnji list.


Međutim, dok su razgledavali spomenik, prišla joj je nekolicina ljudi i upitala ju gdje joj je dozvola za ulazak. Kako je navela na svojem Facebook profilu:

Dočekao nas je spomenik uredan, počišćen, pometen. Radnici neke privatne firme uz nesnosan zvuk generatora postavljaju zaštitne ograde na petu etažu. Šok i nevjerica. S grupom posjetitelja iz New Yorka umalo sam bila izbačena iz spomenika uz pitanje gdje nam je dozvola da ulazimo i pojašnjenje da je do siječnja 2020. objekt zakupljen radi snimanja njemačke televizijske serije.

Da će se prema svemu sudeći snimati serija na Petrovoj gori, potvrdila je Tanja Ladović Blažević iz Hrvatskog audiovizualnog centra:

HAVC je upoznat s namjerom tvrtke Blue Sky Adriatics da na području Republike Hrvatske, između ostalog i na Petrovoj gori, u ulozi servisnog producenta sudjeluje u snimanju opsežnog projekta tijekom jeseni ove godine. Radi se o originalnoj njemačkoj produkciji. Projekt je u pripremnoj fazi i još nismo zaprimili službenu prijavu.

I Davor Žafran iz produkcijske kuće Blue Sky Adriatic rekao je da će snimati na lokaciji, no zbog prethodno potpisanog ugovora nije smio reći o kojoj se seriji radi:

Za snimanje smo dobili sve potrebne dozvole i od Ministarstva kulture i od nadležne općine. Što se tiče zabrane ulaska, tamo je već otprije stajao lokot i nije se smjelo ući, a kada smo došli na lokaciju, vidjeli smo da je spomenik u lošem stanju, kako je u javnosti, uostalom, i poznato.

Blue Sky Adriatic, može se pronaći na njihovim stranicama, produkcijska je kuća koja, kako piše, “organizira međunarodne produkcije u Hrvatskoj, Sloveniji i u drugim zemljama regije”. Jedna je od ponuda da organiziraju snimanja na lokacijama “vezanim uz komunističku arhitekturu”. Kako na upit Jutarnjeg lista dodatno pojašnjava Davor Žafran, “u ponudi su neke lokacije koje su izgrađene u doba socijalizma, primjerice u Heinzelovoj, gdje su i naši uredi”.

Više na Jutarnji list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close