Novi hrvatski suvenir je ni manje ni više nego – magareći izmet!

RTL.hr

Svaka kutijica košta 40 kuna.


Trebaju nam originalni domaći suveniri, a ne uvozna konfekcija kakva se može pronaći bilo gdje u svijetu – česta je kritika turističkih djelatnika, ali i samih turista.

Obitelj Jagić s Dugog otoka prepoznala je poruku i od naoko neozbiljne ideje stvorila ozbiljan suvenir. Magareći izmet pakiraju i distribuiraju kao otočni proizvod: Lucky Donkey Shit.

A dobili su i markicu otočne kvalitete.

Uzgaja masline i magarce, a onda je El Dorado pronašao u hrpi magarećeg izmeta.

Tražim ono sretno magareće go*no. Bože moj, nije cili kup sretan. Kad se on pokaki, jedno je samo sretno, kaže Goran Jagić iz Sali.

Sretni dio iz hrpe je onaj suhi dio u kojem je koloplet trave i koji ne smrdi.

Zajedno sa sinom odlučio je da je šteta ne usrećiti i druge ljude i ne prodavati im magareći nusprodukt kao suvenir.

Ljudi su rekli možeš u ljeti prodati i go*no, a evo, sad se i ono prodaje. U kutijici, lipo pakovano.. Pravo go*no, je, kaže Goran.

Jagići imaju OPG na Dugom otoku, u Parku prirode Telašćica, imaju ploveću trgovinu i konobu u jednoj od bajkovitih uvala, ali suveniri su im sada u središtu pozornosti.

Ulje, spužva, sol morska, mendule, med, rakijice, kadulja, ne znan ča, ali ništa ne ide tako kao ovo magareće go*no. To je taj naš brend Lucky Donkey Shit, rekao je Jagić.

A za taj brend čuli su i Nijemci koji su ljetovali na Murteru: “Želim kupiti Lucky Donkey Shit. Mislim da će ovo biti pravi dar za mog šefa”.

Zato je unikatni suvenir postao i dugootočni brend.

Očito je stvar originalna, trebalo se i toga sjetiti. Evo, mi smo dodijelili oznaku Otočni proizvod. Komisija se sastala i utvrdila da je to kvalitetan proizvod, rekao je Zoran Morović, načelnik Općine Sali (HSS).

Magarci koji isporučuju suvenir, nastao u šali i zezanciji, za vlasnike su bez šale postali ozbiljna tvornica novca jer je svaka sretna kutijica stoji 40 kuna.


Foto: Pexels

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u