NAJAVA Edukacija za pružatelje usluga aktivnog i pustolovnog turizma u Otočcu

Marinko Bobanović

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) organiziraju dvodnevnu edukaciju a za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi koja će se održavati u Županijskoj komori Otočac, Ul. kralja Zvonimira 16, 4. i 5. travnja 2019. godine.


HGSS i HGK podsjećaju da prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu sve tvrtke, obrti i ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti. Svi pružatelji usluga aktivnog i pustolovnog turizma dužni su istom se prilagoditi najkasnije do 3. prosinca 2019. godine.

Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja/certifikata za obavljanje određenih aktivnosti s popisa aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma. Cjeloviti popis usluga aktivnog i pustolovnog turizma, popis odgovarajućih uvjerenja odnosno certifikata i drugih uvjeta nalaze se na službenim stranicama HGK- Sektor za turizam. 


Foto: LikaClub

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u