Nacionalni park Una dočekao 100.000 posjetitelja

Tena Brnad

U četvrtak 5. rujna Nacionalni park “Una”  dočekao je 100.000-tog posjetitelja ove godine.


Ulaznicu pod ovim brojem kupio je gospodin Enver Vučkić iz Melbournea u Australiji koji je prvi put posjetio NP Una s prijateljima iz Bihaća. 100.000-tog  posjetitelja su svečano dočekali Poslanik u Parlamentu FBiH Hamdija Abdić i Direktor JP NP “Una” Amarildo Mulic, te mu uručili prigodan poklon.

U prošloj godini Nacionalni park “Una” je posjetilo oko 98.000 posjetitelja, a ove godine bilježimo rast za oko 30%. Uz mnogobrojne prepreke i otežane uvjete za razvoj turizma, ovo je dokaz da JP NP Una veoma uspješno posluje, te pokazatelj kako zaštićeno područje može značajno doprinositi turizmu i razvoju lokalnih zajednica i regije u kojoj se nalazi, poručili su iz NP Una na službenoj Facebook stranici.

Područje Nacionalnog parka Una se nalazi na krajnjem zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, na području Grada Bihaća i pripada Unsko-koranskoj zaravni, a obuhvaća dolinske dijelove rijeke Une i Unca i orografske padine planina Plješevice, Grmeča i Osječenice. Nacionalni park Una se prostire dolinom gornjeg toka rijeke Une kao i oko kanjona rijeke Unac, desne pritoke Une, sve do rječice Krke na zapadu.Ovo područje predstavlja jedinstvenu prirodnu cjelinu u ovom dijelu Europe, vrijednu za očuvanje ukupne krajobrazne i biološke raznolikosti.


Foto: Nacionalni park UNA

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u