Nacionalni park Paklenica poziva na Dan otvorenih vrata

Tena Brnad

U povodu 70. obljetnice proglašenja Paklenice nacionalnim parkom, Javna ustanova Nacionalni park Paklenica organizira “Dan otvorenih vrata” koji će se održati u  subotu 19. listopada 2019. godine.


Na Dan otvorenih vrata Nacionalni park Paklenica daruje besplatne ulaznice svim posjetiteljima Parka, a od 10 do 13 sati posjetitelji će moći besplatno razgledati i špilju Manitu peć.

U posjetiteljskom centru “Podzemni grad Paklenice” bit će organizirana lutkarska predstava za najmlađe s početkom u 10 sati, dok su zaljubljenici u svemir pozvani na predavanje astronoma Ante Radonića “Svemir i kretanje čovjeka” koje će se održati u večernjim satima na ulazu u Malu Paklenicu.

Zbog svoje iznimne ljepote i brojnih prirodnih fenomena, prostor Velike i Male Paklenice već je 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Ovaj relativno mali prostor krase raznolika flora i fauna, atraktivni krajolici i bogata kulturna baština. Idealno je odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i boravku u prirodi – šetnji, planinarenju, penjanju, fotografiranju…

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: NP Paklenica/Natalija Andačić

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u