Vijesti

LIKACLUB PATROLA NA ZRĆU: Posjetili smo party grad kod Novalje, evo dojmova i fotografija

Prošlog tjedna patrola LikaCluba bila je na Sonus festivalu u Novalji, jednom od 10 najboljih svjetskih festivala elektronske glazbe. Festival svake godine posjeti na desetine tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, a u Novalji on predstavlja kraj festivalske ljetne sezone.


22. kolovoza, posljednjeg dana ovogodišnjeg Sonus festivala, u ranim jutarnjim satima ljetna partola Lika Cluba krenula je iz Zagreba na popularnu party destinaciju – Zrće. Prva postaja bio je centar županije Gospić gdje se reporterskom timu pridružio kolega fotoreporter zadužen za sve kadrove u ovom reportažnom članku. U popodnevnim satima stigli smo u Novalju, pravi turistički centar prepun šušura i aktivnosti u centru i svim ulicama kojima smo prošetali. Lagana šetnja prekrasno uređenim gradom koji ljeti ne miruje, bila je izvrsna uvertira za glasnu noć koja je pred nama. Oduševila su nas male uličice koje odišu tradicionalnim štihom i kojima možete satima šetati, ali morali smo brzo dalje jer tulum na Zrću se počeo zahuktavati, a nas je čekao ozbiljan posao.

Za one manje upućene, samo nekoliko minuta od Novalje, nalazi se poznato Zrće što znači da party ekipa vrlo lako dolazi od smještaja do Zrća i obrnuto. Igrom slučaja, naš je reporterski tim po prvi puta posjetio ovu plažu o kojoj se mnogo govori, zbog čega su naši utisci bili vrlo intenzivni. Party grad dojmio nas se kroz mnoštvo sitnica, a prije svega organizaciju. Godine sustavnog razvoja Zrće su pozicionirale na većinu najvažnijih party ljestvica, a tako i njene klubove poput Papaye. Od klubova, tu su Aquarius i Kalypso, a sam Sonus održavao se na nekoliko bina i pozornica kroz trajanje od pet dana.

Nastupila su velika svjetska DJ imena, a na dan naše posjete Zrću zvijezda večeri bio je DJ Solomun. Prepuna Papaya, hrpa izuzetno pozitivne, i godinama ipak malo starije ekipe iz svih dijelova svijeta, raspoložena samo za jednu stvar – zabavu.

“Posjetitelji Novalje i Sonus Festivala zajedno na stageovima u klubovima i izvan njih, svi jedni s drugima toliko ležerni i prijateljski nastrojeni partijaju kao da se poznaju pola života. Moda također nije neki problem, svatko nosi što mu se nosi i u čemu se osjeća ugodno – koliko god nama to nekad bilo i šokantno. Ipak prilagodiš se nevjerojatno brzo. Meni kao fotografu bilo je izuzetno zanimljivo i iznenađujuće koliko su ljudi obzirni, unatoč svim tim gužvama na kojima imaš osjećaj da ćeš biti zgažen svakog trena. Ako želiš proći korak naprijed da “uhvatiš” bolju poziciju za fotografiranje – nije nikakav problem, svi ti naprave dio prostora i jedva čekaju da i njih netko fotografira, pa negdje čak i objavi. Svima smo pričali da će se objaviti na Likaclubu, pa sad čekamo! Organizacija ovakog događaja zahtjeva veoma puno vremena i truda, a iz priloženoga se vidi da je i jednog i drugog uloženo jer… sve je na svom mjestu.” – kaže naš Josip Durdov o Zrću.

Ličko-senjska županija na svom teritoriju, geografskom, ima najjaču party destinaciju u Hrvatskoj. Novalja se ima čime pohvaliti, jer nakon mnogo godina, ne samo da je iskontrolirala Zrće, već je od njega napravila i sigurno mjesto na kojem se možete dobro zabaviti.

Pogledajte fotogaleriju sa Sonus festivala.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Ante Fumić, Josip Durdov | Foto: LIKACLUB, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close