Kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan?

Tena Brnad

Svojevrsno proljeće u veljači u mnogim će hrvatskim krajevima biti i u nedjelju, ali uz ipak malo nižu temperaturu zraka od subotnje. Novi tjedan bit će hladniji od vikenda, te većinom manje vjetrovit, s manje oborine, prognozira dr. sc. Tanja Renko, iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.


Idući tjedan u unutrašnjosti hladniji od vikenda, uz povremeno umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Bit će umjereno do pretežno oblačno, uglavnom početkom tjedna uz tek povremene, većinom slabe oborine na granici kiše i snijega. No zato će u drugoj polovini tjedna ponovno biti “minusa” u noćnim i jutarnjim satima.

Foto: HRT screenshot

Na Jadranu također temperatura u padu, izraženije od srijede. Malo kiše može pasti u ponedjeljak – većinom u Dalmaciji, a u srijedu na krajnjem jugu. Sunčana vremena bit će također dosta. Mnogi će vjerojatno odahnuti jer će nakon intenzivne južine tijekom vikenda – u idućem tjednu prevladavati bura, koja će u ponedjeljak i srijedu biti jaka, često i s olujnim udarima, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

Foto: HRT screenshot

Foto: pexels

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u