Turizam

JESTE LI ZNALI? Zvjezdarnica Korenica je najveća zvjezdarnica u Hrvatskoj!

Znate li da je Lika regija koja je najmanje zagađena svjetlošću u cijeloj Hrvatskoj? To znači da se ovdje nalazi najbolji pogled u nebo i jedna posebna zvjezdarnica koju morate posjetiti!


Radi se o Zvjezdarnici Korenica – najvećoj zvjezdarnici u Hrvatskoj promjera 10 metara i visine čak 17 metara.  Zvjezdarnicu krasi i prekrasna kupola koja se automatski otvara te okreće za 360 stupnjeva.

Na prvoj etaži nalazi se informatički kabinet, na drugoj knjižnica, a na trećoj prostor za pomične teleskope i vrhunski teleskop koji se  uskoro planira nabaviti.

Cijeli projekt vodi Astronomsko društvo Korenica, jedno od najmlađih, ali i najaktivnijih astronomskih društava u Hrvatskoj koje organizira brojna događanja i radi na popularizaciji ove zvjezdane destinacije.

U Zvjezdarnici se održavaju brojne radionice za najmlađe, javna promatranja važnih astronomskih događanja, a posjetiti ih mogu svi zainteresirani koji žele pogledati nebo nad Korenicom i naučiti nešto o astronomiji.

Izgradnja zvjezdarnice je započeta 2003. godine s ciljem popularizacije astronomije, rada s djecom i odraslima, uz druženje i uživanje u nebeskim ljepotama.

Posjetite Zvjezdarnicu Korenica i uživajte u ljepoti neba i zvijezda ovog kraja!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Discover Plitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close