Jelena Uzelac iz Otočca je nova dekanica EFFECTUS-a

Tena Brnad

S početkom akademske godine 2017/2018. EFFECTUS STUDIJ FINANCIJE I PRAVO ima novo akademsko čelništvo. Budući da je dosadašnjoj dekanici dr.sc. Miri Lenardić istekao mandat, Upravno vijeće EFFECTUS-a odlučilo je mandat dekana povjeriti dosadašnjoj prodekanici Jeleni Uzelac.

Profesorica Uzelac je protekle dvije godine obnašala funkciju prodekanice za nastavu i studijske programe, a prije toga je bila pročelnica Katedre za pravo. Kao nastavnica je zaposlena na EFFECTUS-u od prve akademske godine EFFECTUS-ova djelovanja, odnosno od jeseni 2010. Preuzimanje funkcije dekanice logičan je slijed u razvoju njezine karijere.

Dekanica Uzelac nositelj je nekoliko predmeta iz područja građanskog prava na EFFECTUS-u, imenovana je arbitrom u postupcima sa i bez međunarodnog obilježja pred stalnim arbitražnim sudištem pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, a uskoro ju očekuje i dovršetak poslijediplomskog doktroskog studija iz građanskopravnih i obiteljskopravne znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na danas održanoj 37. sjednici Stručnog vijeća dekanica Uzelac predstavila je osnovne smjernice svog rada u mandatnom razdoblju: osnovna težnja bit će na unaprjeđenju postojećih studijskih programa i akademskih procesa, s ciljem daljnje internacionalizacije EFFECTUS-a te zadržavanje visokih standarda kvalitete dosegnutih u prethodnom razdoblju.

Nova dekanica Effectusa Jelena Uzelac porijeklom je iz Grada Otočca u Gackoj dolini, dug životni put i školovanje od Otočca je zasad završila u Zagrebu. Uspješna karijera sada je zaključena još jednom važnom funkcijom u obrazovnom sektoru.

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u