VijestiTech

Internetom hara nova prijevara, cilj joj je vaš Gmail

Internetom kruži visoko učinkovita tehnika phishinga koja može zavarati i iskusnije korisnike upućene u tehnologiju. Evo što trebate znati kako bi se zaštitili


Stigla je nova prijetnja računalnoj sigurnosti. Nova, visoko učinkovita tehnika phishinga cilja Gmail i druge slične servise.

Kako funkcionira? Napadač na vašu adresu na Gmailu pošalje e-poštu. Može stići i od nekog koga poznajete ako je napadač već uspio tu osobu hakirati. Moguće je kako će sadržavati sliku u privitku te naslov i tekst poruke koji bi vam mogli biti poznati.

Kliknut ćete na sliku, očekujući kako će vam Gmail dati pretpregled privitka. No, umjesto toga otvorit će se novi tab s adresom accounts.google.com u kojem će od vas tražiti da se ponovno ulogirate u Gmail.

Iako stranica izgleda identično kao i Googleov webmail, nemojte to učiniti jer ćete otvoriti vrata hakerima. Tako su, primjerice, upali u korisnički račun jednog američkog studenta, izvukli privitak s rasporedom treninga, napravili screenshot i onda to uparili s naslovom poruke koji je bio rubno tematski vezan sa screenshotom te poslali to ostalim članovima sportskog tima.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close