Instagram pokazuje svima kad ste bili aktivni – evo kako se “sakriti”

Tena Brnad

Brojne korisnike na Instagramu posljednjih je dana iznenadila nova promjena, kojom se sada uz sliku korisnika prikazuje i zelena točka koja označava kad je netko od prijatelja aktivan, baš kao što to vidimo i na Facebook Messengeru. Radi se o nastavku promjena od prije nekoliko mjeseci kad su omogućili da među porukama vidimo kad je posljednji put netko bio aktivan, piše 24sata


Naravno, mnogima se to učinilo previše jer je olakšavalo drugima da nam šalju poruke, dok smo mi otvorili aplikaciju samo kako bi vidjeli nove fotografije i priče. Srećom, cijelu tu mogućnost prikaza aktivnosti možete potpuno isključiti, kako nitko ne bi mogao vidjeti kad ste zadnji put bili na Instagramu ili kako vas netko ne bi mogao daviti porukama. No i vi nećete imati uvid u aktivnost vaših prijatelja.

iOS

Na iOS uređajima se morate prebaciti na tab sa vašim profilom, odnosno posljednju ikonu na dnu ekrana. Klikom na kotačić za Postavke, otvorit će vam se lista svih postavki. Povucite ekran do Privatnosti i sigurnosti i ovdje ćete vidjeti opciju za Status aktivnosti koju možete isključiti.

Android

Stvar je prilično slična kao na iOS-u. Prvo morate kliknuti na svoj profil, ali postavke ovdje nalazite u gornjem desnom kutu (tri točkice). Potom opet morate doći do rubrike Privatnost i sigurnost i prebaciti Status aktivnosti u isključeno.

Donosi 24sata


Foto: pexels

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u