AutomotoVijesti

Hrvatska policija u koordinaciji s EU ovaj tjedan u posebnoj prometnoj akciji

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako će vozače na hrvatskim i europskim cestama ovaj tjedan pojačano nadzirati. Posebno će se vršiti nadzor brzine, piše eZadar.hr.


U vremenu od 12. do 18. kolovoza će se održati ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine, sukladno Planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije – TISPOL na području država Europske unije, a shodno tome i na našem području, prenijela je HAK revija.

Tijekom ovog tjedna kontinuirano će se na maksimalno mogućem broju lokacija, temeljem vlastite prosudbe, statističkih pokazatelja za naše područje i dostavljenih lokacija po prijedlozima građana, provoditi pojačani nadzor brzine. Akcija se provodi s ciljem podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa.

Neprilagođena brzine je najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama.

Pozivamo vozače da brzinu kretanja svojih vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustoći prometa, poštujući propisana ograničenja brzine i tako doprinesu svojoj sigurnosti, kao i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, jer samo odgovorno ponašanje spašava živote u prometu, objavio je HAK.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close