Gospićki HGSS spasio paraglajdera koji se srušio kod Vrhovina

LIKACLUB

Jučer u 18.40 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć, a radilo se o padu paraglajdera na području općine Vrhovine, selo Trnavac.


Nesretni paraglajder vjerojatno je imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo planirano, već se u jednom trenutku krilo “preklopilo” i obrušilo na tlo. Ostali letači na sreću u kratkom vremenu pronašli su kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS.

Unesrećeni se odmah žalio na bolove u leđima što je bilo i očekivano s obzirom na način pada. Iako se zna desiti da letači završe na krošnji stabla i pri tom prođu neozlijeđeni, ovog puta to nije bio slučaj, navodi HGSS.

Spašavatelji su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju. Nesretni letač postavljen je u vakum madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te sa UT nosiljkom transportiran do ceste gdje je predam timu Hitne medicinske pomoći.

Povratkom u Stanicu spašavatelji su uspješno odradili i ovu akciju spašavanja, a stradalom letaču želimo brz oporavak i ukoliko dalje nastavi s letenjem u svakom slučaju miran i čist let, navodi HGSS.


Foto: HGSS Gospić

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u