GOSPIĆANI ZADOVOLJNI MLADIMA? Nezavisna lista mladih slavi svoj prvi rođendan

Tena Brnad

Nezavisna lista mladih grada  Gospića danas slavi svoj prvi rođendan. Prije točno godinu dana ova mala skupina mladih i perspektivnih ljudi, koju pokreće isključivo ljubav prema gradu, odlučila se aktivno uključiti u politiku grada Gospića.

Unatoč napadima sa svih strana i nedostatku sredstava za kampanju, Nezavisna lista mladih iz Gospića je na svibanjskim izborima ostvarila ostvarila svoj prvi cilj i uspjela ući u gradsko vijeće. Zadobivši povjerenje 425 birača postali su treća snaga u centralnom dijelu grada Gospića.

Ubrzo nakon izbora mladi Gospićani su objavili svoje prve zahtjeve u kojima su, između ostaloga, pozvali sve vijećnike, zamjenike, predsjednike i gradonačelnika da će odreknu svojih primanja iz gradskog proračuna Grada Gospića u korist onih kojima je potrebna pomoć. Kao primjer drugima, mladi Gospićani nisu uzeli ni jednu kunu iz gradskog proračuna te sva svoja primanja preusmjerili jednoj siromašnoj obitelji iz Brezika te udruzi Društvo Naša Djeca Grada Gospića.

Mladi iz Gospića s građanima i političarima često komuniciraju preko objava na svojoj Facebook stranici i pokreću važna pitanja, poput problema s heliodromom u Gospiću. Još u predizborno vrijeme najavljivali su da će se zalagati za povezivanje gradske vlasti i građana Gospića. Tako je na njihovu inicijativu u srpnju održan prvi službeni sastanak gradonačelnika Starčevića i građana, a u suradnji s portalom Lika express nedavno su pokrenuli  projekt “PITAJ KARLA “.

Pod geslom “PROBUDI SE, POKRENI SE”  Nezavisna lista mladih se već godinu dana bori za bolji grad i bolji život. U nastavku pročitajte njihovu rođendansku poruku:


Foto: Nezavisna lista mladih Facebook

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u