VijestiTurizam

FOTO Završen je 5. Forum obiteljskog smještaja u Otočcu, brojni gosti razmijenili iskustva u turizmu dviju regija

Prošle subote u Otočcu se održao još jedan forum obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac


Peti po redu Forum obiteljskog smještaja održao se u Gackom pučkom otvorenom učilištu, ovaj put u Gackoj dolini u Otočcu. Joso Brajković, predsjednik HGK ŽK Otočac i Sanja Burić, predsjednica Sekcije zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac, na samom početku poželjeli su dobrodošlicu svim dionicima turizma obiteljskog smještaja s područja dviju županija, Karlovačke i Ličko-senjske.

U nizu zakonodavnih raspravi, teme su bile Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, obveze iznajmljivača stanova, soba i postelja putnicima i turistima prema Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o porezu na dodanu vrijednost, te o turističkoj inspekciji. Prisutni iznajmljivači bili su vrlo zainteresirani za zakonski okvir, nakon čega je uslijedilo još jedno predavanje o financiranju privatnih iznajmljivača u suradnji s Ministarstvom turizma, Vesne Bartolović-Stančić iz HBOR-a. Nakon predstavljanja PRIMA namještaja iz Ogulina i RBA turističkih kredita, uslijedio je razgovor s dugogodišnjim posjetiteljem Gacke Sigmarom Schmidom. Sanja Burić, čiji je ujedno i gost, na njemačkom je simultano razgovarala s Schmidom koji je objasnio zašto već nekoliko desetljeća dolazi u Gacku dolinu i što ga to posebno privlači u našim krajevima. Iz Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ankica Grabašnjak, sudionicima je predstavila brendiranje obiteljskog smještaja pod nazivom Blue&Green Homestay, te objasnila kako se mogu uključiti u proces dizanja kvalitete svog smještaja na vrlo konkretnim primjerima. Uslijedila su predavanja Ane Peruničić, direktorice IN-Q d.o.o. i Petra Tante, direktora iz CTA komunikacije, o konkurentnosti i digitalnom marketingu. Nakon priče o uspjehu Apartmana Sabina iz Fužina, o mogućnosti umrežavanja u turizmu predstavile su se Željka Brozović iz Nature Turist s Plitvičkih jezera, zatim Marzito Travel te zaključno Plitvice Art Farm Vanje Keletić iz Grabovca.

Manja Kostelac-Gomerčić iz Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo “Baštinica” predstavila je interpretativno vođenje kao jamstvo očuvanja baštine, a nakon cijelog događanja sve sudionike je i uživo provela baštinom Grada Otočca i Gacke. Pogledajte galeriju fotografija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close