Scena

FOTO U Novalji održana izložba akademskog slikara Ervina Ćatovića

Građani Novalje i njihovi gosti ovih dana u Galeriji “ERA” imali su priliku razgledati izložbu poznatog akademskog slikara, profesora Ervina Ćatovića.


Po majci Novaljac, Ervin Ćatović je rođen 1966. godine u Prištini. Fakultet likovnih umjetnosti, kao i postdiplomske studije završio je na FU, takođe u Prištini. Tokom studija boravio je više puna u Italiji i Francuskoj. Radi kao redovni i izvanredni profesor na više Sveučilišta i član je ULUS-a, ULUCG-a i SULU-a. Iza njega je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi kojima je obišao cijelu regiju te preko 20 prestižnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu.

Također, Ćatović je autor više multimedijalnih projekcija i performansa te dobitnik više prestižnih nagrada i priznanja. Na ovogodišnjoj Proljetnoj izložbi u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” osvojio je Zlatnu paletu za slikarstvo, najveću likovnu nagradu ULUS-a.

Za ovog priznatog umjetnika kritičari imaju samo riječi hvale i kažu da njegova djela ukazuju da još uvijek postoji umjetnost “s licem, smislom, prošlošću, sjećanjem”.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Grad Novalja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close