FOTO: Trinaesta NOĆ MUZEJA održana u Gospiću na dvije lokacije

Josip Durdov

Sinoć se preko 200 muzeja diljem Hrvatske uključilo u 13. po redu manifestaciju “Noć muzeja”.

Noć muzeja u Gospiću se održavala na dvije lokacije, u Muzeju Like Gospić i Memorijalnom centru “Nikola Tesla”, a posjetitelji su od 18 pa sve do 23 sata imali priliku razgledati zanimljive izložbe i poslušati zanimljiva predavanja.

U Memorijalnom centru Nikola Tesla posjetitelji su mogli pogledati izložbu fotografija Josipa Tomaića pod nazivom “Onako usput”. Ivana Svetić i Ana Brkljačić iz Javne ustanove Park prirode Velebit održale su predavanje o velebitskim energetskim silnicama, a rad Tesline ispitne stanice bio je demonstriran svaki puni sat od 19:00 do 22:00 sata.

U Muzeju Like Gospić izložena je izložba fotografija s planinarenja iz arhiva Ane Lemić i Planinarskog društva Željezničar. Ana Lemić je održala predavanje o povijesti planinarstva u Gospiću koje je dugovječna strast naših ljudi jer je prvo Hrvatsko planinarsko društvo osnovano je 1874. godine. O ekspedicijama ličkih planinara i posjećivanju svjetskih vrhovima, kao što su Mont Blanc, Kilimandžaro i mnogi drugi, govorio je Tomislav Čanić, a Josip Brozičević je održao predavanje o povijesti i ulozi HGSS-a, koji je od 1936. (kad je uvježbana prva momčad za spašavanje) pa sve do danas spasio mnogo života i unesrećenih na nepristupačnim terenima.

 


Foto: LIKACLUB

Komentari

facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u